My shop

My shop
My shop

nedeľa 29. marca 2009

A čo tak škoricové slimáčiky.../ How about cinnamon rolls?


Všetko, čo potrebujeme na prípravu kysnutého cesta, ako aj pracovný postup som už opísala v recepte na Jablčné vrkoče . Je tu len jeden rozdiel, do cesta na slimáčikov nedávam strúhané mandle.

I already described what you need and how to prepare the rising dough over here. The only difference is, that you ommit almonds in cinnamon rolls.


Vykysnuté cesto si rozvaľkáme približne na 0,5 cm, môžeme aj tenšie, sú potom chrumkavejšie. Potrieme olejom a bohato posypeme škoricovým cukrom. Zvinieme ako roládu.

Roll the dough out to about 0.5 cm or even thinner if you prefer crunchier rolls. Brush on some oil and sprinkle a lot of cinnamon sugar. Roll up into a cylinder.


Zvinuté cesto potom režeme na kúsky asi 1,5 cm hrubé a ukladáme takto na plech, použijeme papier na pečenie.
Stačí už len upiecť v rúre (180°C, asi 30 min) a môžeme konzumovať...

Then, cut up into about 1.5 cm pieces and lay on the baking sheet. I used parchment paper. Place in the oven (180 Cel., about 30 minutes) and enjoy...

1 komentár: