My shop

My shop
My shop

streda 4. júna 2014

Fimo a akrylové a olejové farby...

V poslednom čase sa mi veľmi zapáčilo kombinovanie polymérovej hmoty s farbami. Je potrebné najskôr vytvoriť polymérový základ, v ktorom sa rôznymi pomôckami vytvoria ryhy, vzory, odtlačky. Potom sa to dá vypiecť a po vychladnutí môžete do rýh vtláčať farbu či už štetcom, alebo prstom. Veľmi sa to podobá špárovaniu. Aj tu musíte povrch očistiť a po zaschnutí farby prelakovať. Na túto techniku sa dajú použiť aj olejové, aj akrylové farby. Nevýhodou olejových je, že dlhšie schnú. 
A tu sú moje výtvory:






6 komentárov:

  1. Ahá, takto sa to robí. Už som obdivovala tvoje nové výrobky na SaShe. Krása. Vďaka aj za nahliadnutie do techniky. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ajka, skvelé na tom je, že nestagnuješ v tom svojom zažitom, ale stále sa posúvaš ďalej k niečomu novému. Si šikulka:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Milá Ajko, krásný nový rok přeji tobě i celé tvé kouzelné rodince :-))) Jak se máte?

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Kejt, ďakujem. Ty si si na mňa spomenula? Už som tu dosť dlho nič neložila,ale život u nás ide ďalej, deti rastú, ja som s nimi doma, venujem sa celej našej rodinke a popritom sem-tam niečo vytvorím. A pýtam sa sama sebe, či ešte niekto na môj blog zavíta... Vďaka a tebe prajem tiež požehnaný a milosti plný rok 2015!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ty jsou fakt nádherné! Hrozně by se líbili mojí dcerce. Ke mně by se už bohužel moc nehodili....Já nejraději nosím stříbrné šperky. Vypadají elegantně a hodí se k mému věku.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. To je opravdová nádhera!! To by se strašně líbilo mé mladší sestře. Já už si bohužel nemůžu takhle barevné šperky dovolit. Nejraději tedy nosím stříbrné šperky. Ty se hodí k mému věku!

    OdpovedaťOdstrániť