My shop

My shop
My shop

nedeľa 16. septembra 2012

Ohliadnutie za letom...

 September sa už prehupol do druhej polovice a mne sa žiada nadviazať na môj posledný príspevok a ešte dokončiť leto. Zažili sme toho veľmi veľa. O našich pobytoch pri vode už písať nebudem, ale vykúpali sme sa dostatočne, keďže leto bolo horúce. 
 Šimon oslávil svoje siedme narodeniny. Na oslave mu chýbali kamaráti (boli na prázdninách) a tak sme sa dohodli, že bude mať v októbri narodeninovo- meninovú párty.
 Tento rok sme sa opäť rozhodli stráviť dovolenku v Banskej Bystrici na Manželských stretnutiach . Boli sme tam už dvakrát a tak sme vedeli aj my aj deti, čo nás čaká a veľmi sme sa tešili. Opäť sme spoznali úžasných ľudí, našli sme si nových priateľov, posilnili sme si manželstvo a načerpali silu ísť ďalej.
 Už rok sa deti tešili na to, že pôjdeme na Habakuky, ktoré sa nachádzajú na Donovaloch. Sen sa im splnil, boli sme tam a bolo to neopísateľné. Na pár hodín sme vošli do rozprávkového sveta, odchádzali sme ako poslední, keď už zatvárali.
Toto leto sme sa rozhodli vyriešiť problém so spaním a s úložným priestorom. Potrebovali sme kúpiť ďalšiu poschodovú posteľ do detskej izby a  vymeniť nábytok. Pustili sme sa do kompletnej prerábky izby pre deti. Mali sme úžasného pomocníka - Tomáša.
 Posledný zážitok, s ktorým sa chcem podeliť, bol náš výlet na hrad Boldogkó. Nachádza sa asi pol hodinu od Košíc kúsok za hranicami Maďarska. Vybrali sme sa tam aj kvôli gastronomickému zážitku. V pivnici pod hradom sa totiž nachádza stredoveká reštaurácia. Obsluhujú vás v stredovekých kostýmoch , jete rukami, ktoré si potom môžete umyť v drevenej miske vo vode s citrónom. Pivnicu osvetľuje len svetlo sviečok. Také niečo sa nedá zažiť len tak. Ak budete niekde blízko, určite odporúčam navštíviť tento hrad a reštauráciu.

Toto leto sme mali ozvláštnené aj nepríjemnými správami. U troch detí nám zistili celiakiu. Už sme začali s bezlepkovou diétou, učím sa variť aj piecť bez múky - teda tej, ktorá obsahuje lepok. Budem tu postupne pridávať moje skúsenosti a recepty. V prípade, že s tým niektorí z vás, ktorí zavítate na môj blog, máte skúsenosti, rada privítam rady a nápady.

A to je pre dnešok všetko.

3 komentáre:

  1. Ahoj. :)
    "Konečne" sme sa dočkali príspevku od vás, už som netrpezlivo očakávala správy. ;-)
    Ako vidím, leto ste si (tiež) užili ako sa patrí. Manželské rekolekcie určite dali hodne, tak vám želám, aby vám to čo ste načerpali vystačilo na celý ďalší rok ;-)
    A tiež veľa trpezlivosti a vynachádzavosti s celiakiou. Ako sa vôbec na také veci príde?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Letícia, ďakujem.
    A ako sa príde na celiakiu? Neviem, ako u iných, niekto má klinické príznaky, u nás to bolo čiste náhodou, keď pani doktorka urobila jeden krvný test u syna navyše... Potom už prešetrila všetky deti, u ďalších dvoch sa nám to tiež potvrdilo.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. No, Ajka, vidím, že ani vy ste leto neprehajdákali, ale využili ste každú minútku:) V Habakukoch sme boli, keď boli ešte deti menšie, ale zdá sa, že by to už chcela nejakú pripomienku, tak si to možno budúce leto zopakujeme:)

    S celiakiou skúsenosť zatiaľ našťastie nemáme, ale tvoje recepty určite uvítam. A držím palce, aby ste ten prechod na nový režim zvládli s čo najväčším pokojom...:)
    Gabi

    OdpovedaťOdstrániť