My shop

My shop
My shop

sobota 27. marca 2010

Ľubkov nový imidž ...

Tento týždeň bol plný prekvapení... V pondelok sme išli s Ľubkom na očné (niekedy sa mi zdalo, že jedným očkom tak zvláštne zaostruje), kde nám lekárka povedala, že potrebuje okuliare. Ľubko ma veľmi prekvapil svojim postojom. Keď som mu cestou domov vysvetľovala, prečo musí okuliare nosiť, povedal, že chce ísť pre nich hneď na druhý deň. A tak sa aj stalo, na ďalší deň sme navštívili optiku a vybrali okuliare, ktoré sa Ľubkovi najviac páčili. Musel si však na nich počkať do piatku. Zatiaľ ich nosí poctivo a teší sa z nich. A vyzerá v nich naozaj dobre, veď posúďte:
A ešte jednou zmenou prešiel Ľubko v tomto týždni, vykýval a vytrhol si nie jeden, ale hneď dva prvé mliečne zuby. A už mu aj trčia trvalé.

Psychológovia vravia, že šiesty rok dieťaťa je prelomový, aj preto je to vek, keď deti začínajú chodiť do školy. A tiež je to vraj zlatý vek kreslenia. Tak môžem potvrdiť, že je to pravda. Už sa mi to potvrdilo aj u Tomáška a Maťka, ale pri Ľubkovi je to ozaj prelomové. Doteraz ho kreslenie vôbec nebavilo. Doma nekreslil takmer vôbec a v škôlke len to, čo musel aj to boli len úplne jednoduché postavy a domy... Teraz ho vidím stále viac a viac pri stole s farbičkami a nestačím sa čudovať z jeho výtvorov... Tak napríklad:

Zbierka áut (všetky venoval tatovi)...

Jeho prvá kreslená knižka...

Ani Miška však za Ľubkom nezaostáva. Aj jej sa tento týždeň prerezali dva nové zúbky. A tiež, aj keď ešte nemá 6 rokov, ju baví kreslenie...

Niekedy ľavou...

Potom zas pravou...

1 komentár:

  1. Fešák!:))
    Potvrdzujem teóriu o radosti z kreslenia v predškolskom a skorom školskom veku, naša Rebeka (5,5r.)mi včera spravila knihu o kvetinkách:))

    OdpovedaťOdstrániť