My shop

My shop
My shop

sobota 26. novembra 2011

Dnešný deň...

Zobudili sme sa do bieleho, zasneženého rána... Deti boli nadšené, Maťko si pospevoval: "Napadol nám sneh, hurá, hurá, hurá!"
Manžel zobral tri deti - Maťka, Ľubka a Šimonka na Hravenisko a ja som ostala doma oddychovať (som momentálne chorá). Miška a Tomáš tiež chceli ostať doma. Kým som ja opravovala rozpárané a natrhnuté šaty, Miška sedela pri mne a aj ona chcela šiť... A tak prvýkrát dostala do ruky ihlu (mám takú pre deti, s tupým hrotom), bavlnku a kúsok látky a skúšala. Aj pri tejto činnosti sa prejavila ako ľaváčka. Zatiaľ prvá v našej rodine - netuším, ako ju budem učiť ručné práce. Nemáte s tým skúsenosti? Rada sa o nich dozviem.

 Bolo treba aj povysávať a tak som oslovila Tomáša, či by mi nepomohol. A on pomohol, dokonca sa k nemu pridala aj Miška. Poviem vám, je to super, mať takých pomocníkov...

 
 Ako odmenu za vysávanie si Tomáš vyžiadal robenie palaciniek. Je to jeho obľúbené jedlo a už sa ich naučil robiť sám. Urobil cesto - v tom som mu ešte trochu asistovala, no potom vypiekol sám palacinky z 1,5 litra mlieka... Takého chalana mám doma! 

A ešte prikladám svoje posledné tvorenie - tentokrát ladené do fialova...

3 komentáre:

  1. Ajka, máte to krásne rozprávkové a nielen vonku, aj v rodinke:)) Veľa zdravíčka. Gabi

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ajka, máš úžasných pomocníkov. Skoré uzdravenie!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. juu Ajka tak takého kuchára aj ja doma potrebujem :-) šikulka je Tomáško. A k ľaváctvu - u nás sme ľáváci obaja s mužom, starší syn sa tiež javí ako ľavák ale dvojičky vyzerajú byť zatiaľ praváci. Ja tiež netuším ako ich budeme učiť napr. písať xixi. Ale zvládneteme to my aj vy :-). Veľa zdravíčka prajeme a pekný dník.

    OdpovedaťOdstrániť