Už dlhšie som sa chystala urobiť tento krumpľovník na obed. Dnes som mala doma všetko potrebné, tak som sa do neho pustila. Mne to chutilo. Je to však dosť sýte. Dávka, ktorú uvádzam je pre naozaj veľkú rodinu, alebo ak čakáte hostí... Máme tri plechy a sotva sme zjedli polovicu jedného.
Cesto:
500g hladkej múky;
500g polohrubej múky;
3 vajcia;
100 ml oleja;
1 bal. prášku do pečiva;
soľ
40g droždia;
100 g údenej slaniny - urobiť z nej škvarky;
500 ml mlieka;
Múku zmiešame s práškom do pečiva a soľou, pridáme ostatné, aj kvások pripravený vo vlažnom mlieku, spracujeme, necháme vykysnúť, spracujeme 3 bochníky.
Plnka:
1,5 kg uvarených zemiakov;
10 g bryndze;
50 g masla;
mleté čierne korenie, vegeta, soľ.
Bochníky rozvaľkáme na 1 cm, rozotrieme na polovicu plnku, prehneme druhou polovicou, položíme na vymastený plech, rukou poroztláčame, natrieme výpekom zo slaniny. Potierame aj počas pečenia.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára