My shop

My shop
My shop

piatok 13. júla 2012

V kuchyni...

 Takýchto mám ja pomocníkov! Som rada, že pomáhať pri varení ich stále baví, veď im potom aj lepšie chutí, keď si to sami pripravia... Tu sa pripravujú francúzske zemiaky.
Včera som robila jablkovo marhuľovú výživu. Je veľmi dobrá, chutí podobne, ako tá z obchodu. A tu je recept, ak ju chcete vyskúšať:
Jablková výživa
1,5 kg jabĺk na štvrťky rozvaríme v 5,5 dcl vody;
necháme vychladiť, rozmixujeme;
pridáme 20-30 dkg cukru;
1 vanilkový cukor;
2 pudingové prášky (vanilkové, alebo iné) rozmiešané v 1 dcl vody a varíme ešte 10 minút. 
Ponalievame do fľašiek a sterilizujeme 15 minút.
Dobrú chuť!

štvrtok 12. júla 2012

Užívame si vodu...

 Toto leto sa začalo veľkými horúčavami. Prvé dni prázdnin sme teda strávili prevažne pri vode. Veľkým zážitkom bolo, keď Maťko ulovil po dlhom snažení rybu (hneď sme ju však pustili, nech si pláva) a Ľubko zasa vylovil slávku, ani som nemyslela, že také niečo žije v jazere pri Košiciach....
 Tento týždeň sme oddychovali na kúpaliskách. Najskôr sme navštívili naše košické, chlapci sa učili skákať do vody. Skúšali  rôzne spôsoby a veľmi sa im to páčilo. Mali sme však aj nepríjemný zážitok. Jeden mladík sa chcel predviesť, na obrovskej šmýkalke sa spustil postojačky a dopadol na vodu tak nešťastne, že museli volať záchranku...
 No a čerešničkou na torte bola návšteva kúpaliska v Maďarsku, v meste Tiszaújváros. Odkedy sme toto kúpalisko navštívili prvý krát, vraciame sa tam každý rok, je to taká naša letná tradícia.