My shop

My shop
My shop

nedeľa 29. januára 2012

Trochu fimovania, trochu drôtikovania...

Už dlho som sem nepridala niečo z bižutérie, ktorú robím. Tak nech sa páči - najnovšie kúsky... Ak sa vám niektorý zapáčil, môžete ich nájsť v mojom obchodíku na SAShE.

 
 
 
 
 
 

piatok 27. januára 2012

Momentky z tohto týždňa...

 Viete, čo to je? Takýto obraz nám dnes namaľoval mráz na balkónové okno. Nemohla som si to nesfotiť...

 Dokončila som ďalšie Kitty - čiapky, na objednávku, či ako darček....

 Šimon si posadil žeruchu. Teraz nám od nej rozvoniava kuchyňa...

Viete ako sa tlačia noviny? My už áno. Boli sme sa pozrieť vo Východoslovenských tlačiarňach. Maťko píše ročníkovú prácu o detských časopisoch a chceli sme vidieť, ako vznikajú časopisy, či noviny. Práve sa tlačilo Košické ECHO.  Všetko nám poukazovali, vysvetlili... Musím povedať, že moja predstava bola úplne iná ako skutočnosť... Som vďačná za to, že sme sa tam mohli ísť pozrieť .

pondelok 23. januára 2012

8 rokov...

Náročný týždeň, v ktorom sa chlapci pripravovali na polročné testy máme úspešne za sebou. Víkend bol v znamení snehu a osláv. Oslávencom bol tentokrát Ľubko, pozval si minulých aj terajších spolužiakov. 


O tortu sa postarala naša dvorná cukrárka babka. Gitaristovi čo iné ako gitaru :-)

 Aj keď sme pôvodne pripravili na oslavu detskú izbu, nakoniec sa herňou stala obývačka. V pozadí je vidieť, že ešte máme stromček - kvôli Ľubkovi ho tradične nechávame takto dlho.

Ja som tiež bola obdarovaná, aj keď som nemala žiaden sviatok. A to až od dvoch ľudí. Dostala som toto ocenenie:
Toto ocenenie pre "malé" blogy (do 200 sledujúcich) prišlo do našich končín z Dánska a ja by som túto radosť a povzbudenie chcela poslať zase ďalej. 

Pravidlá hovoria: 
Na svojom blogu nechaj odkaz na osobu, ktorá Ti ocenenie udelila. 
Vyber 5 blogov, ktoré chceš oceniť - tieto blogy nesmia mať viac než 200 čitateľov - sledovateľov.
Svojim nominovaným blogerom zanechaj správu o ocenení ich blogu, aby vedeli, že ich chceš ocenit. 
Potom vyves ocenenie na svojom blogu.

A tak s radosťou posielam ocenenie "Najmilší blog" na tieto adresy: 
 
 http://kuki78.blogspot.com/

štvrtok 12. januára 2012

Nové čiapky pre Mišku...

 Po čase som sa opäť chopila háčika a vyrobila som Miške čiapky na želanie... Pár inšpirácií som našla na internete, vytlačila ich a Miška si vybrala tieto dve... Prvú noc, keď som jej ich dokončila, s nimi dokonca spala.
 

pondelok 9. januára 2012

Prvé spoločné vystúpenie...

Po minulé roky sme mali jasličkovú pobožnosť vo farnosti hneď po Vianociach, tento rok neviem z akého dôvodu, ale presunulo sa to až na 8.1. Bola oslovená aj naša rodina, či nevieme nejako prispieť do programu. Spýtala som sa chlapcov, tí boli ochotní a tak sme sa zapojili do príprav. Spolu s ostatnými deťmi si nacvičili koledy a vinše a Ľubko  - nadšenec pre gitaru zahral Šťastie, zdravie a Narodil sa Kristus Pán...

 Na koncerte ho doprevádzal jeho učiteľ, tentokrát som sa odhodlala ja... Bolo to naše prvé spoločné verejné vystúpenie. Myslím, že som mala väčšiu trému než on, takto verejne som už roky nehrala. Keď som sa pred x-rokmi učila hrať ako samouk na gitare, určite ma nenapadlo, že si raz zahrám so svojím synom... Je to dobrý pocit a som vďačná za takéto chvíle.


piatok 6. januára 2012

Traja králi...

 Na Troch kráľov máme každý rok v spoločenstve eucharistiu pre rodiny s deťmi. Aj takto sa deťom snažíme odovzdávať vieru. Po iné roky sme im my, rodičia pripravovali scénku o tom, ako to bolo a prečo slávime tento sviatok, tento rok sme oslovili deti. Myslím, že to bol dobrý krok a naše deti boli úžasné. Sú veľmi šikovné, veľmi veľa ich chodí na hudobné školy a učia sa hrať na rôznych hudobných nástrojoch. To využili a zahrali a zaspievali koledy... Naši chlapci dostali úlohu pastierov. Keď sme v ten večer prišli domov, boli nadšení a vraveli, že by to chceli zažiť znova. A priznám sa, ja tiež...

Včera bola posledná veta v mojom príspevku o tom, či sa ešte vôbec cez prázdniny budeme sánkovať... Viete, čo sa stalo asi pol hodinu po uverejnení príspevku? Začalo snežiť. A tak sme si na dnes naplánovali sánkovačku. V Košiciach sa síce sneh hneď rozpustil, ale na Jahodnej ho bolo dosť. Konečne sme sa vybláznili, guľovali, kĺzali... Bol to nádherný čas strávený spolu.

 
 

štvrtok 5. januára 2012

Včerajší deň...

 Celé prázdniny deti čakajú, kedy nasneží. Pred dvoma dňami si boli zahrať na ihrisku futbal - v januári bolo teplo ako na jar...Včera sa nám ani nechcelo zobudiť... Hmla, takmer tma, celý deň sme museli svietiť... Brrr. A dnes? Vietor.
No čo už robiť v takom počasí... Keďže sa blíži koniec prázdnin a potom predpolročná realita v škole, namotivovala som chlapcov, aby otvorili knihy a niečo si zopakovali...

Maťko sa pripravuje na súťaž Ukáž čo vieš. Čaká ho už tretie kolo, tentokrát o rôznych bylinách...

A Ľubko píše svoju prvú ročníkovú prácu - o gitare. Mimochodom, je to jeho prázdninová spoločníčka - veľmi často ho počujem a vidím, ako si hrá...

Neviem, či ešte stihneme aj nejakú sánkovačku, bolo by fajn, keby nasnežilo...

pondelok 2. januára 2012

Momentky z Vianoc...

 A máme tu rok 2012! Prajem vám všetkým, aby ste ho prežili dobre. Tiež vám želám veľa božích milostí, lásky a zdravia.
Pomocníci pri pečení vianočných koláčov...
Štedrý večer...
Radosť z darčekov...
Nie, nie, to nie je darček, ale bratrancov psík...
Stretnutia s priateľmi - aj na bowlingu...